Kuvan "”Hiiritietokone” sisältää projektorin, jolla Windows 11:n voi heijastaa seinälle jopa 100-tuumaisena. Lisäksi käytettävissä pieni, vain muutaman tuuman kokoinen näyttö, joka on kiinni itse hiiressä". Samoin laite kuulemma kuumenee hyin nopeasti. (Mobiili, Erikoinen projekti: koko Windows 11 -tietokone osana hiirtä – mukaan lukien näyttö).
Aluksi ajatus hiirestä missä on käyttöjärjestelmä, tietokone sekä näyttö tuntuvat oudolta. Mutta jos sitten tarkemmin asiaa ajattellaan, niin esimerkiksi hipaisunäytön avulla voidaan hiiren ominaisuuksia parannella sekä monipuolistaa hyin paljon. Eli tiettyjen sovellusten valikot voidaan ohjata tuohon pieneen hipaisunäyttöön. Samoin tietenkin jos tuollainen pieni tietokone liitetään yhteen virtuaalitodellisuuslasien sekä esimerkiksi virtuaalisen näppäimistön kanssa, niin kyseessä olisi todella mielenkiintoinen väline.
Kyseisessä hiiressä on projektori, joka siirtää ruudun kuvan seinälle, mutta ongelma on sitten siinä, että millainen syöttölaitteisto tuossa koneessa on. Taskuun menevän PC:n mobiilikäyttöön tarvitaan muuta kuin projektori, ja se joku on virtuaalinen näppäimistö, joka liitetään acktion kameran kuvaan ja VR-laitteistoon. Tietokoneen kuumeneminen saattaa liittyä projektoriin, joka ehkä kannattaa korvata VR-näytöllä. Tuolloin esimerkiksi kännykän ruutu voitaisiin muuttaa BlueTooth kytkennällä toimivaksi VR-näytöksi, mikä voisi vähentää koneen kuumenemista.
***************************************************************
Seuraavassa lainauksia Mobiili.FI:n artikkelista
"Windows 11 pyörii, mutta laite kuumenee todella nopeasti. Tuo kuumeneminen voi johtua projektorista sekä huonosta ilmanvaihdosta laitteen kotelon sisällä."
"Pikkuruisen näytön ohella hiiressä on projektori"
https://mobiili.fi/2024/02/05/erikoinen-projekti-koko-windows-11-tietokone-osana-hiirta-mukaan-lukien-naytto/
***************************************************************
Virtuaalisten näyttöjen sekä augmentoituun eli sulautettuun todellisuuteen perustuvat syöttävälineet voisivat helpottaa mini-PC:n käyttöä. Tuolloin tuota tietokonetta voidaan käyttää myös silloin kun ihmisiä pyörii ympärillä. Eli kukaan muu kuin VR-laitteiston käyttäjä ei näe mitä koneella tapahtuu seisomalla henkilön selän takana.
Tuolloin aktion kameran kuvan avulla voidaan näytön antamaan kuvaan lisätä virtuaalinen näppäimistö jota henkilö voisi käyttää aivan kuten oikeaa näppäimistöä. Mutta virtuaalisen näppäimistön lisääminen lisättyyn todellisuuteen on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, jos puhutaan esimerkiksi tietokoneiden muuttamisesta taskukokoiseksi. Tai sitten tuo tietokone voi käyttää puhuttuja komentoja. Tuolloin henkilö puhuu tietokoneelle, joka muuttaa puheen tekstiksi. Ja sen jälkeen tuo teksti syötetään tietokoneelle.
Idea tähän kämmeneen mahtuvaan PChen on varmasti otettu ajatuksesta, jossa kännykkä toimisi hiirenä. Tuolloin kännykän paikannustoimintoa käyttäen sen paikka pöydällä voidaan määritellä erittäin tarkasti. Tai sitten hiiren kamera voisi seurata hiiren liikkeitä esimerkiksi paperin tai hiirimaton päällä. Jos hiirimatossa olisi sellainen kuvio, jonka avulla kännykkä voisi asemoida itsensä, niin silloin kyseessä olisi mielenkiintoinen lisä näihin kaiken maailman keksintöihin. Toinen vaihtoehto olisi ehkä GPSn käyttö.
Tuolloin voisi riittää kameran kuva hiirimatosta, johon on piirretty geometrinen muoto, jonka avulla kännykkä tietää kohdan missä se on. Sen jälkeen käyttäjä vain ottaa kuvan hiirimatosta, ja rajaa alueen jossa kännykkähiirtä halutaan käyttää. Jos hiiren vahingossa siirtää pois alueelta, niin silloin laitteisto voi pyytää siirtämän kännykkähiiren takaisin kuvion päälle, tai sitten jos hiiren paikannusjärjestlmä sallii, niin tietenkin kännykkähiirtä voidaan käyttää myös rajatun alueen ulkopuolella. Tuolloin tietenkin voidaan kännykän GPS järjestelmää hyödyntää, mutta se vaatii erittäin suurta tarkkuutta.
Kännykän muisti sekä prosessorit ovat erittäin tehokkaita, joten periaatteessa virtuaalitodellisuuden avulla kännykkä voidaan muuttaa täysikokoisen tietokoneen korvaajaksi erittäin helposti. Se mikä rajoittaa tietokoneiden koon pienemistä ovat nimenomaan syöttölaitteet. Eli kännykän oma näppäimistö ei kovin suuri ole, mutta jos sen voisi korvata pöytänäppäimistön virtuaalisella versiolla, niin silloin kännykkä muuttuisi vielä kehittyneemäksi sekä monipuolisemmaksi vaihtoehdoksi kuin mitä se tällä hetkellä on. Augmentoitu eli sulautettu todellisuus on väline, joka muuttaa lähes kaiken.
Lähteet: https://mobiili.fi/2024/02/05/erikoinen-projekti-koko-windows-11-tietokone-osana-hiirta-mukaan-lukien-naytto/
Kommentit
Lähetä kommentti