Kuvan (C) Iltalehti |
Carpe diem, eli hetkestä kiinni (tai "poimi päivä")on asia, mikä leimaa nykyistä päätöksentekoa. Tästä asiasta on mm. maailman suurimman varainhoitoyhtiön Blackrockin johtaja Larry Fink on varoittanut Eurooppaa. Tuo tähän hetkeen keskittyvä poliittinen päätöksentekomalli on johtanut moniin virhearvoihin, eli me olemme ajautuneet riippuvuuteen Venäjän energiasta. Samoin Venäjän johto teki samalla tavoin virhearvion, ja nyt tuo maa on sodassa Ukrainan kanssa, koska ei käynytkään niin, että Ukrainalaiset olisivat toivottaneet slaaviveljet tervetulleiksi.
Vaikka Venäjän johto on uhonnut, uhkaillut sekä pullistellut erilaisilla aseilla, niin jostain syystä kukaan ei oikeasti ole edes kyennyt odottamaan Venäjän hyökkäystä. Mutta Venäjän hyökkäys ei ole ainoa asia, mikä kertoo siitä, kuinka lyhytnäköisesti Euroopassa tehdään päätöksiä.
Toinen asia mikä kertoo tästä carpe diem ajattelutavasta on meidän koulutuspoliittinen päätöksenteko. Eli joka kevät tulee ilmoitus siitä, että sitä tai tätä työvoimaa on liian vähän, ja opiskelijoiden pitäisi valita joku opiskelupaikka, josta sitten tulee varmasti töitä. Eli yhtenä päivänä lääkäreitä on liian vähän, ja toisena päivänä taas heitä on vähän liikaa. Seuraavaksi hoitajista on pulaa, ja sen jälkeen heitä on vähän liikaa. Sitten on rakennusmiehistä pulaa, ja seuraavana vuotena on rakennuksilla suurtyöttömyys.
Ihmisten pitäisi olla kuin joku sopulilauma, joka ryntää sinne minne milloinkin tuuli puhaltaa. Jos Suomi putoaa Pisa-testissä, niin silloin on itku suurta. Matemaattisten aineiden opetusta pitäisi lisätä välittömästi, jotta voimme taas päteä jossain testeissä. Mutta sitten tietenkään mitään muuta kuin insinöörejä ei maassamme tai maailmassa tarvita. Sen jälkeen taas insinöörejä valmistuu vähän liikaa, joten olisiko ehkä parempi jos seuraavaksi lähdettäisiin lisäämään lastenhoidon koulutuspaikkoja.
Ja sitten joku keksii että yliopistoihin on vähän liian vaikea päästä, joten mitä jos vaikka lakkautetaan ylioppilastutkinto. Näin saadaan taas sitten yksi asia muutettua maassamme, ja ehkä sitten voidaan lähteä miettimään työttömien suurta määrää. No ei se mitään, onhan maassamme toimiva mielenterveyspalveluiden verkosto, johon voidaan liian kauan työttöminä olleet ihmiset sysätä, jotta saadaan tilastot näyttämään hyviltä.
Eli kun ihminen ei pysty vastaamaan yhteiskunnan asettamiin vaatimuksiin, niin hänet voidaan mukavasti siirtää pois mielestä sekä silmistä. Siellä Turun suunnalla onkin sitten jo jokaisella potilaalla oma mukava kopperoinen käytössään, jossa he voivat joka päivä istua popsimassa pillereitä, niin menee elämäkin niin paljon nopeammin, eikä enää tarvitse kohdata arkipäivän huolia. Ja siellä sitten kaikki muut kuin potilas itse tekevät ne päätökset mihin potilas ei itse kykene.
https://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/blackrockin-larry-finkilta-synkk%C3%A4-varoitus-euroopalle-ven%C3%A4j%C3%A4-ja-geopoliittiset-j%C3%A4nnitteet-uhkaavat-johtaa-brutaaliin-laskeutumiseen/ar-AA12vrVs?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=b792b8a3ffd04cf1b3d4776faad6cafe
Kuva: https://www.iltalehti.fi/politiikka
https://yhteisojahistoria.blogspot.com/
Kommentit
Lähetä kommentti