Siirry pääsisältöön

Emmanuel Macronin toiminta on saanut aikaan lumipalloefektin

Emmanuel Macronin Kiinan vierailulla antamat lausunnot, joiden mukaan esimerkiksi EU:n pitäisi luoda uusi Kiinan politiikka, joka ei ole yhteydessä USAaan sekä varottava kärjistämästä Taiwanin tilannetta on tulkittu Kiinassa siten, että Macron sekä EU tukevat Kiinan Taiwan-näkökulmaa. Ja tuo asia sitten on näkynyt esimerkiksi kiinalaisen diplomaatin puheissa, joissa kyseenalaistetaan Neuvostoliitosta eronneiden valtioiden itsenäisyys. Siis saattaa olla että Macronin puheet ovat olleet ajattelemattomuutta, mutta syy-seuraussuhdetta ajatellen, ne ovat kuitenkin aiheuttaneet näkyvän reaktion. Siis Kiinan kansantasavalta tulkitsee asioita sen mukaan mitä toiset sanovat, ja Macronin kommentit tietenkin otetaan tuossa maassa riemuiten vastaan, koska ne tulkitaan siksi, että Kiinan toiminta on hyväksytty. 

Se mikä meiltä on usein unohtunut, kun ajattelemme Kiinaa on se, että Kiinan kansantasavalta on hyvin paljon samanlainen autoritariaan uskova valtion kuin Venäjä. Se että Kiina ei ole suoraan tukenut esimerkiksi Vladimir Putinia antamalla tälle aseita ei johdu ilmeisesti ainakaan Kiinan altruismista. Se että Ukrainan sota jatkuu Kiinan näkökulmasta katsottuna toisella puolen maailmaa on tietenkin antanut sille mahdollisuuden toimia esimerkiksi Taiwania vastaan, koska maailman huomion keskipiste on jossain muualla kuin Taiwanin salmessa. Mutta kuten tiedämme, niin EUn ongelma Kiinan suhteen on se, että Kiinassa valmistetaan valtava määrä tuotteita, joita myydään sitten EUn alueella. Eli tuote suunnitellaan EU-maassa, mutta sen massatuotanto on suoraan siirretty Kiinaan tietenkin saa aikaan tilanteen, missä Kiinan suhteet mutkistuvat. 

Kiina on nousemassa maailmassa yhdeksi johtavista valtioista. Sen talous on valtavan suuri, mikä tarjoaa loistavan markkina-alueen. Mutta tuon valtion rasite on yksipuoluejärjestelmä. Samoin Kiinan asevoimien kehitys on rohkaissut maan johtoa hankkimaan liittolaisia, ja yksi Kiinan vakoilupallojen tarkoitus lienee "markkinoida" Kiinaa liittolaisena, jolla on globaali vaikutuskenttä. Mutta kuten esimerkiksi lausunnosta, jossa Kiinan johto ilmoittaa kunnioittavansa entisten neuvostotasavaltojen suvereniteettia voimme huomata, että myöskään Kiina ei halua ärsyttää kumppaneitaan. Kiina on hyvin riippuvainen länsimaisista mikropiireistä, joten sen takia se ei voi loputtomiin venytellä muiden pinnaa. Nimittäin myös EUn sisällä on painetta tarkastaa suhdetta Kiinaan. 

Tuo paine johtuu Kiinan tavasta kohdella oppositiota, mutta samalla myös Kiinassa tapahtuva halpatuonti, mikä aiheuttaa EUssa työttömyyttä lisää painetta Kiinaa vastaan. Tuota painetta lisää tietenkin myös ruoan hinnan nousu, joka tarkoittaa sitä, että EU-kansalaiset sekä varsinkin työelämän ulkopuolella olevat äänestäjät ovat hiukan tavallista tuohtuneempia. Samoin Ukrainan sota tietenkin muutenkin lisää painetta asennoitua erityisesti Venäjään uudella tavalla, mutta samalla tuo uusi asenne voi kohdistua myös Kiinaan. 

************************************************************



Yllä:) Kiinalainen vakoilupallo. Saattaa olla että Kiinan vakoilupallot ovat olleet ikään kuin "mainos", jolla tuo maa markkinoi omaa osaamistaan. Eli olisiko noiden pallojen tarkoitus ollut jäädä kiinni? Samoin noiden vakoilupallojen avulla voidaan periaatteessa hankkia tietoja esimerkiksi ohjusten sekä erityisesti tutkien toiminnasta. Nuo pallot voivat välittää tietoja esimerkiksi lentokoneiden sekä ohjusten tutkien impulsseista sekä aaltopituuksista, joita ohjukset sekä kohteenetsintätutkat käyttävät. Sekä ehkä myös viestinnästä, jota lentäjät käyvät maa-asemien kanssa ennen kuin he laukaisevat aseensa. 

************************************************************

Kiinan johdon asenne oppositiota kohtaan yhdessä EU-alueen työttömyyden kanssa aiheuttavat painetta tarkastaa asennetta Kiinaan. Eli periaatteessa tuolloin Kiinan asenne Taiwaniin sekä Kiinan johdon tapa kohdella oppositiotaan toimisivat keppihevosina sekä peittäisivät todellisen syyn, eli keinon jolla luodaan lisää työpaikkoja EU-alueelle. Kun Kiinassa valmistetaan valtava määrä tuotteita, joita suunnitellaan EU-alueella, niin silloin nuo tuotteet vievät tietenkin työpaikkoja EUsta, mikä näkyy EU johtajien kannatuksessa. 

Se mikä on uusien työpaikkojen luomisessa ongelmallista on se, että noiden työpaikkojen pitäisi olla aidosti tuottavia. Valtio voi tietenkin luoda työpaikkoja jotka eivät tuota mitään. Tuollaisia työpaikkoja ovat esimerkiksi poliisi, rajavartija sekä upseeri, jotka tietenkin ovat tarpeellisia. Mutta nuo henkilöt eivät tuo verorahoja valtion kassaan. Samoin valtio voi maksaa vaikka tuhannen siivoojan palkat, mutta se aiheuttaa valtiolle vain menoja, kuten esimerkiksi äsken luetteloitujen ammattien palkat. 

Puhtaasti valtiotalouden kannalta järkevää olisi luoda työpaikkoja yksityiselle sektorille. Ja jos tuo yksityisen sektorin työpaikka olisi vientiteollisuudessa, niin kyseessä olisi ideaalinen ratkaisu, koska vientiteollisuus tuo rahaa valtion ulkopuolelta. Sisämarkkinoilla toimiva yritys sen sijaan kierrättää valtion alueella olevaa rahaa, mikä ei ole kaikkein paras tapa saada tuloja valtiolle. Aidossa työpaikassa työläisen palkan maksaa työnantaja, joka ei ole valtio. 

Tuolloin työläinen saisi palkan työstään ja maksaisi siitä veroja. Tuolloin kyseessä ei ole esimerkiksi työpaikka, jossa valtio maksaa työläisen palkan sekä sitten kierrättää osan tuosta palkasta takaisin itselleen näennäisten verojen muodossa. Aito työpaikka on kansantaloudessa sellainen että se tuo rahaa sekä työntekijälle itselleen sekä valtiolle verorahojen muodossa. 

Kiinassa on voimassa samanlaisia median toimintaa rajoittavia lakeja kuin Venäjällä, ja samaan aikaan esimerkiksi EU kansalaiset eli Macronin kaltaisten poliitikkojen äänestäjät ovat alkaneet vaatia asenteen muutosta eli myös valtion sisäiset asiat voivat saada aikaan sen, että äänestäjät muuttuvat kriittisemmiksi myös kansainvälisiä suhteita kohtaan, vaikka tietenkin virallisesti ihmisoikeudet sekä opposition asema ovat valtioiden sisäisiä asioita. Mutta samalla kun esimerkiksi Venäjällä sekä Kiinassa mellakkapoliisi hakkaa oppositiota pampulla päähän, niin EU pitää tai ainakin ennen on pitänyt mielellään yllä hyviä suhteita noihin maihin, koska niissä voidaan erilaisia tuotteita tuottaa halvalla, mikä tarjoaa omalle teollisuudelle loistavan kilpailuvaltin. 

Mutta kuten varmaan tiedämme, niin valtioiden suhteet ovat mutkikkaita. EU kansalaiset ovat niitä, joita EU poliitikkojen pitää vakuuttaa. Ja se mikä tietenkin aiheuttaa EUssa ongelmia on työttömyys. Jos tuotanto viedään Kiinaan, niin silloin EU-kansalainen jää ilman työpaikkaa. Ja juuri tämä yhdistelmä, missä valtio pamputtaa poliittista oppositiota yhdessä sen kanssa, että tuossa valtiossa tuotetaan tuotteita, jotka vievät työpaikkoja EUsta saavat aikaan painetta nimenomaan EU-johtajia kohtaan. En tiedä kuinka altruistista tuollainen asia sitten on, mutta kuitenkin EU-työväki varmaan huomioi myös Kiinan sekä Venäjän asenteen hallituksen poliittista vastustusta kohtaan. 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009540637.html

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009539408.html

https://www.ku.fi/artikkeli/4603472-kiina-nousee-maailman-johtavaksi-taloudeksi-ja-geopoliittiseksi-suurvallaksi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/cnn-kiinan-vakoilupallo-pystyi-lahettamaan-tietoja-pekingiin/8668904

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miksi-kayttaa-vakoilupalloja-kun-satelliittejakin-on/8627396

 https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tata-suomalaiset-pelkasivat-tutkija-kiina-kohusta-macronin-puheilla-nyt-seuraus/ec6fdd53-ae80-4485-840f-7e3caac0d744


https://www.uusisuomi.fi/uutiset/taysi-tyrmistys-baltiassa-nyt-kommentoi-kiina/c6bcdb16-f1d9-4157-9b00-339436206673

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten EU:hun ja eritysesti Suomeen saadaan lisää yrityksiä? (Tulevaisuus on startupeissa)

Miten EU:hun ja eritysesti Suomeen saadaan lisää yrityksiä? (Tulevaisuus on startupeissa)  Miten EUhun saadaan lisää yrityksiä? Eli miten tehdään EUsta mielenkiintoinen alue sijoittajille, ja sitten tietenkin me voimme kysyä, että miten tehdään nimenomaan Suomesta sellainen alue, että se toisi rahaa myös maamme valtion kassaan? Verot ovat valtion pääasiallinen tulonlähde. Ja jos yhtiöt muuttavat pysyvästi ulkomaille, niin silloin ne eivät maksa maahamme veroja. Mikäli yhtiöt siirtyvät EUn ulkopuolelle, niin silloin ne eivät ole edes EU lainsäädännön ulottuvissa.  Startupien ongelma on siinä, että jos ne saavat vähänkin tunnettavuutta, niin silloin ne ostetaan ulkomaiseen omistukseen. Ja ulkomaiset yhtiöt eivät maksa maahamme veroja, jos niiden kotipaikka on vaikkapa Luxembourg. Maamme talous vaatii lisää rahaa ja paljon. Mutta se miten rahaa hankitaan on sitten hiukan hankalampi asia, koska myös esimerkiksi ulkomaisten sijoittajien pitäisi uskaltaa sijoittaa maahamme rahaansa....

Miksi Antti Hanhivaara katosi 14.10.2006

Videon voitte katsoa seuraavasta linkistä. Ja kommentteja on myös auton löytöpaikkaa esittävän kuvan yhteydessä. Mutta tästä filmistä seuraa sellainen ajatus, että onko Antti pantu kävelemään omasta autostaan?  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/antti-hanhivaaran-isa-muistaa-tarkasti-viimeisen-tapaamisen-toivo-pojan-kohtalon-ratkeamisesta-elaa-vahvana-ei-han-hengissa-enaa-tule-vastaan/8262494#gs.eshz34 Eräoppaaksi valmistuneen Antti Hanhivaaran kohtalo on pysynyt arvoituksena. Seuraavana maanantaina hän olisi aloittanut työt metsäkoneen kuljettajana, mutta sitten tapahtui asia, joka on nostattanut otsikoita lehtiin vuosikausia. Ja viimeksi Keskisuomalainen on 7.9.2024 ottanut tämän katoamisen käsittelyyn. Tapauksessa huomioitavaa olisi se, että sitä on käsitelty todella suurella volyymillä. Ensi kerran itse törmäsin tapaukseen vuonna 2008, kun katsoin TVstä "Kadonneet" ohjelmaa, ja sitten myöhemmin olen säännöllisesti lukenut tästä tapauksesta eri medioista. Viimeinen havain...

Metsäkoneen kuljettajaa ohjeistettiin ajamaan raakkujen yli

"Raakkuja eli jokihelmisimpukoita siirrettiin turvaan ylävirran puhtaaseen veteen Suomussalmen Hukkajoella 23. elokuuta sen jälkeen, kun Stora Enson hakkuutyömaa ja joen yliajo oli sotkenut niiden elinympäristön. Kuva: Hannu Huttu / Lehtikuva" (HS, Suunnitelma paljastaa: Metsä­kone­kuskia ohjeistettiin ajamaan raakku­joen yli) Raakku eli jokihelmisimpukka on erittäin uhanalainen laji. Ja silti Stora Enson hakkuualueella olevan raakkuesiintymän yli oli ajettu. Siltä vähän vaikuttaa että teko on ollut tahallinen, tai ainakin metsäkoneen kuljettaja oli toiminut hakkuusuunnitelman mukaan. Se sitten on eri asia, että tiesikö konekuski raakuista, tai oliko tieto niistä päätynyt esimerkiksi hakkuusuunnitelman tekijöiden tietoon? Mutta tulos on se, että nuo raakut olivat kuolleet, ja Stora Enso ei ole suostunut kommentoimaan tätä asiaa, koska sen edustajat vetoavat poliisitutkintaan. Tietenkin tässä asiassa on voitu toimia siten, että konekuskeille on jätetty kertomatta raakuista, jo...