Kun puhutaan päätöksenteon avoimuudesta sekä läpinäkyvyydestä, niin Venäjällä tuo toiminta on varmaan eritäin läpinäkyvää.
Nykyisin suuri vitsaus ovat erilaiset tietomurrot. Tietomurtojen takana voivat olla jotkut hakkeriryhmät, tai sitten niistä voi vastata henkilö, joka työskentelee kohdeorganisaatiossa. Tuolloin tietoja haluava taho lähestyy organisaatiossa työskentelevää henkilöä, ja sitten hänet tavalla tai toisella houkutellaan antamaan tietoja, joita ei pitäisi jaella.
Kun ajatellaan esimerkiksi Wikileaks-vuotoa sekä NSAta koskevia paljastuksia, niin huomattavan suuri osa noista paljastuksista liittyy juuri länsimaiden harjoittamaan tiedonkeruuseen. Venäjän toiminnasta ei sitten olla niin kauhean tarkkoja, kun siellä kaikki asiat ovat niin avoimia. Venäjän johto esimerkiksi korostaa yksilönvapauksia eli vapautta ajatella sekä toimia kuten mieleen sattuu juolahtamaan, ja erittyisen hyvä esimerkki on se, että Venäjällä avioliitossa tapahtuva raiskaus sekä kotiväkivalta ovat asioita, joihin ihminen saa ryhtyä aina kun hän sattuu haluamaan. Jos sitten sattuu sanomaan jotain ikävää Vladimir Putinista, niin Venäjän poliisikoneisto toimii myös täysin avoimesti sekä läpinäkyvästi.
Pari poliisia käväisee hakemassa tuon henkilön joka saattaa kyllä olla jonkun muun lavastama oikeuteen, jossa sitten juttu on jo valmiiksi päätetty. Sen jälkeen henkilö viedään muitta mutkitta vankilaan, missä häntä saa hakata ja potkia niin paljon kuin huvittaa. Tietenkin kuuluisat henkilöt kuten Aleksei Navalnyi saavat näennäisesti kevyet tuomiot, mutta sitten kun nenään tulee vähän hermokaasua, niin siitä sitten saadaan aikaan sydänkohtaus. Kun koomassa oleva henkilö ei sitten pääse ehdonalaistapaamiseen, niin tuomari heittää hänet vankilaan. Ja siellä sitten evätään kaikki mahdollinen lääkitys sekä muut oikeudet. Mutta kuten tiedämme, niin se on Venäjällä täysin avointa. Siellä ei edes yritetä salailla korruptiota sekä viranomaisväkivaltaa.
Eikä Venäjällä aikaa tuhlata sellaiselle toiminnalle, jossa edes yritetään selvittää että onko joku viesti syytetyn oikeasti lähettämä. Riittää että viesti löytyy jostain palvelusta tai joku soittaa nimettömän puhelinsoiton, niin johan on OMON-ryhmä uhrin kotiovella. Ja juuri tämä asenne tekee Venäjästä vaarallisen. Joku voi suoraan avata tilin vihamiehensä nimiin jossain sosiaalisen median palvelussa, ja sitten sinne vain lähetetään pari sotaveteraaneja tai Putinia herjaavaa tai kritisoivaa viestiä. Sen jälkeen viranomaiset käyvät hoitamassa tuon kilpailijan pois tieltä.
Pentagonin tietovuoto todistaa sen, että kaikkein suurimman vaaran järjestelmälle aiheuttaa inhimillinen tekijä. On ihmisiä, jotka salaa uskovat esimerkiksi Putinin propagandaan, ja tuollaiset ihmiset ovat helppoja kohteita esimerkiksi Venäjän tiedustelulle. Jostain syystä kaiken maailman salaliittoteoriat yhdistetään usein esimerkiksi USAn lainvalvontaorganisaatioon, mutta jostain syystä Venäjän valtioon sekä sen tapaan komennella ihmisiä suhtaudutaan myötämielisemmin kuin valtioon, joka vain kerää tietoja ihmisistä. Eli Venäjällä ei paljon tietoa kerätä, vaan pamppu heiluu välittömästi, jos joku vain uskaltaa edes älähtää Putinin hallintoa vastaan.
Esimerkiksi Aleksei Navalnyin kohtalo venäläisessä vankilassa on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten Venäjällä ajatellaan esimerkiksi vapauksista. Mitään tarkkailua tai tiedonhankintaa ei tuossa maassa edes yritetä käyttää, vaan ihminen voidaan pidättää sekä lähettää vankilaan pienestäkin teosta, jos ne tulkitaan valtion vastaiseksi toimeksi. Eli Venäjä varmaan noudattaa vapaan tahdon periaatteita erittäin läpinäkyvästi, kun siellä suoraan hakataan sekä surmataan henkilöitä, jotka ovat Putinin mielestä aiheuttaneet hänelle tai joillekin hänen suojateistaan ongelmia.
https://www.shorenewsnetwork.com/2020/01/05/street-crime-public-jobs-contracts-are-the-new-brown-envelopes-of-ocean-countys-organized-legalized-political-crime/
Kommentit
Lähetä kommentti