Siirry pääsisältöön

Kiina varmaan haluaa kehittää esimerkiksi BICS maista sotilasliiton jota se johtaa.

 Onko Kiina menossa kohti täydellistä romahdusta?

Kiina sekä erityisesti sijoittaminen Kiinaan on hyvin ongelmallinen asia. Tuo ongelma on siinä, että Kiina on hyvin autoritäärinen valtio, jossa esimerkiksi se, että henkilö on kirjoittanut negatiivisesti valtion johdosta sekä korruptiosta saattaa aiheuttaa ongelmia. Samoin se että Kiina tukahduttaa erityisesti sen oppositiota erittäin kovalla sekä ankaralla kädellä aiheuttaa nykyään ongelmia tuotteiden markkinointiin sekä tuotannon maineeseen.

 Kiinan suhtautuminen esimerkiksi Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan on myös asia, joka ei varmasti tee kovin hyvää sellaisen yhtiön maineelle, joka tuottaa tuotteitaan Kiinassa. Aivan kuten muissakin autoritarioissa, niin Kiinassa ongelmana on erityisesti sellainen asenne, että valtio voi tehdä mitä hyvänsä sopimuksia, mutta samalla olla noudattamatta niitä. Eli tuo asenne aiheuttaa sen, että luottamus Kiinaan kumppanina saattaa kärsiä. 

Kiinan asenne sen vähemmistöjä kohtaan on nuiva. Ja sen ovat saaneet kokea erityisesti Uiguurit, joihin kohdennetaan massiivisia poliisitoimia. Tuollaiset toimet saattavat aiheuttaa sen, että yhtiön maine kärsii, varsinkin jos sen tuotteet valmistetaan vankityönä. 

Kiinan hallitusta pidetään pystyssä massiivisten poliisitoimien avulla. Se että henkilö ei miellytä Kiinan johtoa riittää pidätyksen syyksi. Ja tuo asia tietenkin horjuttaa halua operoida ainakin Kiinassa. 

Kiinan suuri ongelma on sensuuri. 

Sensuuri on asia, mikä aina välillä aiheuttaa ongelmia. Kiinassa kauppaa tekevien yhtiöiden kannalta esimerkiksi se, että jos niiden internet ei toimi, niin silloin se aiheuttaa ongelmia tilausten tekemisessä. Samoin autoritäärinen tapa suhtautua asioihin tietenkin aiheuttaa myös epävarmuutta työntekijöiden keskuudessa. 

Uskaltaako länsimainen työntekijä lähteä Kiinaan, varsinkin jos hän on kirjoittanut jotain sellaista, mistä Kiinan kansantasavallan johto ei ehkä pidä. Samoin saattaa käydä niin, että esimerkiksi viisumi mitätöidään hyvin nopeasti, jos henkilö ei miellytä Kiinan johtoa. Jos kiinalaiset ovat pitäneet yhteyttä länsimaisiin toimijoihin, jotka ovat sanoneet tai kirjoittaneet asioita, joista Kiinassa ei haluta puhua, niin silloin se saattaa aiheuttaa sen, että kiinalainen pidätetään ja hän joutuu sitten suoraan hiilikaivoksiin, joissa silloin tällöin tapahtuu onnettomuuksia. 

Osa noista onnettomuuksista saattaa olla Kiinan turvallisuuspalvelun aiheuttamia. Eli kaivosräjähdys tarjoaa hyvän selityksen sille, että joukko Kiinan oppositioon kuuluvia kaivosmiehiä teloitetaan. Vaikka henkilö pidättäytyisi kirjoittamasta blogeja joissa puhutaan asioista, joista Bics-maissa halutaan vaieta, niin joku voi aina tehdä käytännön pilan eli laittaa kiinan johdon vastaisen blogin jonkun Kiinaan matkustavan johtajan nimiin. Se saattaa aiheuttaa ongelmia sekä tuolle johtajalle, että hänen kanssaan toimiville kiinalaisille. 

Brics-maat (Wikipedia)


Sensuuri ruokkii huhuja. 


Se onko Covid-19 lähtöisin joko biologisen sodankäynnin tutkimuskeskuksesta vai siviilitutkimuksesta on aivan sama. Kiinan suurenmoinen tapa sensuroida esimerkiksi sen mediaa on todella legendaarista. Ja tuo asia sitten on aiheuttanut varmasti paljon juoruja, ja tekstin alla on artikkeli, jossa todetaan että Wuhanin virologisessa instituutissa on tutkittu mahdollisuutta tehdä koronaviruksesta herkemmin ihmiseen tarttuvia muotoja. 

Siis tietenkin esimerkiksi biologisen sodankäynnin laboratorio voi käyttää titteliä "virologinen instituutti", mikä kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin biologisen sodankäynnin tutkimuskeskus. Samoin Kiinassa on eräs toinen instituutti, joka kehittelee erilaisia sotilasvälineitä. Tuo Harbinin ilmailuinstituutti on tutkimuskeskus, joka on kehittänyt esimerkiksi Kiinan versioita stealth-pommikoneista ja muutenkin tuo instituutti on pääasiassa keskittynyt erilaisten sotilaskoneiden suunnittelutyöhön. Mutta kuten tiedämme, niin Kiina pitää esimerkiksi Taiwania kapinallisena maakuntanaan, joka vain odottaa liittymistä Kiinaan. Ukrainan sota on tietenkin hyvin tärkeä asia, koska se tapahtuu meidän lähellämme. 

Haluaako Kiina tai Venäjä muuttaa Bics-maat sotilasliitoksi? 

Brics-maat voisivat tarjota mahdollisuuden perustaa tukikohtien verkosto, joka tekee mahdolliseksi strategisten pommikoneiden sekä muiden globaalien operaatioiden tukemisen.

Mutta toisaalta emme saa myöskään unohtaa Kauko-Itää. Eli se että Kiinassa toimitaan kuten toimitaan. Kiina varmasti haluaa nousta maailman ykkösvaltioksi, tai ainakin Bics-maiden johtajaksi. Saattaa olla niin, että Kiinalla ja Venäjällä on ainakin ollut sellainen ajatus, että nuo Brics-maat muodostaisivat uuden globaalin version Varsovan liitosta, mutta uskoisin että Kiinan ja Venäjän johtajat ajattelisivat eri valtiota tuon liiton johtoon. Eli Kiinan johto varmasti haluaa kasvattaa maailmanlaajuista vaikutusvaltaansa. Ja Brics toimii loistavana alustana tuolle toiminnalle. 

Tuon mahdollisesti sotilaallista yhteistyötä tekevien länsimaista ajattelutapaa vastustavien valtioiden johtoon varmaan haluaa erityisesti Kiina, joka on alkanut sovitella harteilleen Neuvostoliiton viittaa. Jos Brics-valtiot alkavat syventää yhteistyötään poliittisen agendan lisäksi myös sotilaallisesti, niin toki tuo laaja, globaali verkosto mahdollistaa Kiinan asevoimien tukikohtaverkoston perustamisen, joiden turvin se kykenee suorittamaan globaaleja operaatioita. 

Esimerkiksi puutteellinen ympäristölainsäädäntö takaa sen, että tuotanto Bics maissa on erittäin halpaa. 

Brics maat tunnetaan maailmalla alhaisista palkoistaan sekä siitä että niissä ei ympäristöstä tarvitse paljon välittää. Alhaisen palkkatason tarkoitus saattaa olla se, että työntekijät pakotetaan tekemään pitkää päivää jotta he eivät enää jaksa kokoontua kapakkaan puhumaan politiikkaa. Ja eräs maailmantalouden paradokseista on se, että köyhimmät sekä rikkaimmat ihmiset asuvat samoissa valtiossa. 

Brics maat ovat verkosto, johon kuuluu joukko maita, joiden johtajien mielestä demokratia on länsimaista hapatusta, ja noiden valtioiden yhdistävä tekijä on autoritäärinen johto sekä piittaamattomuus esimerkiksi ihmisoikeuksista sekä massiiviset sosiaaliset ongelmat. Noissa valtioissa myös korruptio on erittäin yleistä. 

Venäjällä esimerkiksi puhutaan suoraan paluusta kuusipäiväiseen työviikkoon viisipäiväisen työviikon palkalla. Tietenkin tuo "isänmaallinen työpäivä" saattaa jopa palvella sotilaallista tuotantoa. Mutta samalla Putinin ajatus saattaa olla se, että jos hän saa ihmiset olemaan töissä lauantaisin, niin silloin nuo ihmiset pysyvät työpaikoilla eivätkä he puhu politiikkaa kapakoissa. Ja yksi syy Brics maiden huonoon palkkatasoon saattaa olla se, että ihmiset saadaan tekemään paljon töitä, jotta he eivät enää jaksa puhua esimerkiksi korruptiosta. 

Bricsin ongelma on siinä, että nuo valtiot edustavat erittäin suurta osaa maailman ihmisistä. Samoin noissa maissa talouskasvu on erittäin voimakasta. Se houkuttelee tietenkin sijoittamaan kyseisiin valtioihin. Kuitenkin meidän pitää ymmärtää se, että se mikä aiheuttaa tuon talouskasvun on se, että esimerkiksi jätevesien puhdistamiseen ei tarvitse sijoittaa niin paljon rahaa kuin Suomessa. Samoin alhaiset palkat saavat aikaan sen, että tuotanto noissa maissa on halpaa. Se houkuttelee tietenkin sijoittajia noihin maihin. 


https://www.msn.com/fi-fi/talous/luettelotiedot/Kiinan%20Talous/fl-898f97e4e929?src=fxins&listSrc=pipeline&miid=AA1bHZKS&ocid=msedgdhp&pc=ENTPSP&cvid=9bbaba76097e468eaf649f6a22384eb6&ei=53

https://tekniikanmaailma.fi/sunday-timesin-selvitys-koronavirus-karkasi-wuhanilaboratoriosta-jossa-kehitettiin-ihmisiin-herkemmin-tarttuvia-virusmuunnoksia/


https://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten EU:hun ja eritysesti Suomeen saadaan lisää yrityksiä? (Tulevaisuus on startupeissa)

Miten EU:hun ja eritysesti Suomeen saadaan lisää yrityksiä? (Tulevaisuus on startupeissa)  Miten EUhun saadaan lisää yrityksiä? Eli miten tehdään EUsta mielenkiintoinen alue sijoittajille, ja sitten tietenkin me voimme kysyä, että miten tehdään nimenomaan Suomesta sellainen alue, että se toisi rahaa myös maamme valtion kassaan? Verot ovat valtion pääasiallinen tulonlähde. Ja jos yhtiöt muuttavat pysyvästi ulkomaille, niin silloin ne eivät maksa maahamme veroja. Mikäli yhtiöt siirtyvät EUn ulkopuolelle, niin silloin ne eivät ole edes EU lainsäädännön ulottuvissa.  Startupien ongelma on siinä, että jos ne saavat vähänkin tunnettavuutta, niin silloin ne ostetaan ulkomaiseen omistukseen. Ja ulkomaiset yhtiöt eivät maksa maahamme veroja, jos niiden kotipaikka on vaikkapa Luxembourg. Maamme talous vaatii lisää rahaa ja paljon. Mutta se miten rahaa hankitaan on sitten hiukan hankalampi asia, koska myös esimerkiksi ulkomaisten sijoittajien pitäisi uskaltaa sijoittaa maahamme rahaansa....

Miksi Antti Hanhivaara katosi 14.10.2006

Videon voitte katsoa seuraavasta linkistä. Ja kommentteja on myös auton löytöpaikkaa esittävän kuvan yhteydessä. Mutta tästä filmistä seuraa sellainen ajatus, että onko Antti pantu kävelemään omasta autostaan?  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/antti-hanhivaaran-isa-muistaa-tarkasti-viimeisen-tapaamisen-toivo-pojan-kohtalon-ratkeamisesta-elaa-vahvana-ei-han-hengissa-enaa-tule-vastaan/8262494#gs.eshz34 Eräoppaaksi valmistuneen Antti Hanhivaaran kohtalo on pysynyt arvoituksena. Seuraavana maanantaina hän olisi aloittanut työt metsäkoneen kuljettajana, mutta sitten tapahtui asia, joka on nostattanut otsikoita lehtiin vuosikausia. Ja viimeksi Keskisuomalainen on 7.9.2024 ottanut tämän katoamisen käsittelyyn. Tapauksessa huomioitavaa olisi se, että sitä on käsitelty todella suurella volyymillä. Ensi kerran itse törmäsin tapaukseen vuonna 2008, kun katsoin TVstä "Kadonneet" ohjelmaa, ja sitten myöhemmin olen säännöllisesti lukenut tästä tapauksesta eri medioista. Viimeinen havain...

Metsäkoneen kuljettajaa ohjeistettiin ajamaan raakkujen yli

"Raakkuja eli jokihelmisimpukoita siirrettiin turvaan ylävirran puhtaaseen veteen Suomussalmen Hukkajoella 23. elokuuta sen jälkeen, kun Stora Enson hakkuutyömaa ja joen yliajo oli sotkenut niiden elinympäristön. Kuva: Hannu Huttu / Lehtikuva" (HS, Suunnitelma paljastaa: Metsä­kone­kuskia ohjeistettiin ajamaan raakku­joen yli) Raakku eli jokihelmisimpukka on erittäin uhanalainen laji. Ja silti Stora Enson hakkuualueella olevan raakkuesiintymän yli oli ajettu. Siltä vähän vaikuttaa että teko on ollut tahallinen, tai ainakin metsäkoneen kuljettaja oli toiminut hakkuusuunnitelman mukaan. Se sitten on eri asia, että tiesikö konekuski raakuista, tai oliko tieto niistä päätynyt esimerkiksi hakkuusuunnitelman tekijöiden tietoon? Mutta tulos on se, että nuo raakut olivat kuolleet, ja Stora Enso ei ole suostunut kommentoimaan tätä asiaa, koska sen edustajat vetoavat poliisitutkintaan. Tietenkin tässä asiassa on voitu toimia siten, että konekuskeille on jätetty kertomatta raakuista, jo...