Mikä logiikka hallituksen asumistukeen kohdistetuilla uudistuksilla muuten on?
Me kaikki tiedämme miten ja millaisista asioita Petteri Orpon ja Riikka Purran hallitus leikkaa. Ja sen me kaikki varmasti tiedämme, miten esimerkiksi nuo leikkaukset vaikuttavat pienipalkkaisten ihmisten elämään. Tuo hallitus on esimerkiksi ajanut ihmiset pois omistusasunnoista, joihin valtio olisi joutunut antamaan 150 euroa kuukaudessa tukea. Uuteen malliin jossa henkilö asuu vuokralla saattaa valtio joutua antamaan tukea vähintään yli 300 euroa kuukaudessa. Ja nuo rahat menevät lähinnä suurten vuokrayhtiöiden taskuun. Eli mikä säästämisen logiikka tässä on sitten takana?
Eli hallitus haluaa mieluummin tukea ulkomaisia vuokra-yhtiöitä, kuin antaa rahaa omistusasunnon ylläpitoon tai vastikkeeseen. Kun raha menee ulkomaille, niin silloin ei mikään korvaus ole liian suuri. Halutaanko näin sitten estää esimerkiksi siivoojien ja muiden vastaavien ihmisten vierailut ravintoloissa, festivaaleilla sekä esimerkiksi elokuvissa? Vai mikä logiikka siinä on, että valtio pakottaa muuttamaan omistusasunnosta, jonka vastike on kohtuullinen vuokra-asuntoon, jonka vuokra on moninkertainen noihin omistusasunnon vastikkeisiin nähden.
Meillä Suomessa taiteen tekeminen samaistetaan jostain syystä vasemmistolaisuuteen, eli periaatteessa oikeistolaiset eivät tuon katsantokannan mukaan osaa tehdä oikeaa taidetta. Kun puhutaan taiteesta sekä politiikasta, niin silloin me tietenkin muistamme 1970-luvun työväen laulut, sekä sen miten jokainen "oikea taiteilija" etsi tukea vasemmistolaisuudesta tai marxilaisuudesta. Eli sinä et ole oikea taitelija, jos et tukenut Neuvostoliittoa. Mutta jostain syystä me kaikki olemme unohtaneet sen, että esimerkiksi kirjailija Ilmari Kianto oli kiihkeä vasemmistolaisuuden arvostelija ja vastustaja.
Juuri Kiannon kommentit punkaaritilaisten naisten roolista "punaisina naarassusina" saattoi vaikuttaa valkoisten haluun surmata erityisesti kiinniotettuja punaisia naistaistelijoita. Itse olen sitä mieltä, että Kiannon jyrkkääkin jyrkempi kanta punaiseen armeijaan eli valkoisten kannalta kapinallisiin saattoi johtua hänen tarpeestaan tai halustaan osoittaa olevansa osa valkoista armeijaa. Eli voi olla, että Ilmari Kiannon kovat mielipiteet johtuivat siitä, että hänen kaltaisiaan taiteilijoita pidettiin vasemmistolaisena, joten hän koki kovaa tarvetta saada osoittaa oikeistolaisuuttaan,
Mutta kuitenkin me muistamme ainoastaan Toisen Maailmansodan jälkeisen ajan, eli ajan jolloin maamme oli rähmällään Neuvostoliiton edessä. Ja samoin me muistamme varmasti sen ajan, kun taistolaiset suoraan hyökkäsivät sellaisia kulttuurivaikuttajia vastaan joiden tuotanto ei miellyttänyt heidän näkemyksiään. Taistolaisuuteen kuului erittäin ikävä ilmiö, jossa käytettiin henkilöön menevää piikittelyä sekä muuta ikävää toimintaa, jonka avulla pyrittiin estämään muiden kuin taistolaisia itseään miellyttävien mielipiteiden sekä taiteellisen näkemyksen esittäminen.
Taistolaisuus oli aikansa ääriliike. Tuollaisten ääri-ajattelijoiden mielestä kukaan muu kuin he itse eivät ole oikeutettuja esittämään mielipiteitä. Ääriajatteluun ja varsinkin poliittiseen äärimmäisyysmalliin kuuluu se, että ihmisiä painostetaan esimerkiksi erilaisten yliopistoihin ja muihin laitoksiin kohdistettujen valtausten tai niiden toimintaan sekä työntekijöihin kohdistetun häirinnän avulla mukautumaan omiin käsityksiinsä asioista.
Joissakin tapauksissa tuota metodologiaa on käytetty myös esimerkiksi siihen, että yksittäiset työntekijät saadaan kammettua pois noista työpaikoista. Eli valtausten yhteydessä on luettu esimerkiksi professorien nimiä, joiden luentoja "jokaisen itseään kunnioittavan vasemmistolaisen" tulee boikotoida, tai sitten seurauksena on kiusanteon eskaloiminen läpi koko "joukon petturin" elämän.
https://www.msn.com/fi-fi/viihde/musiikki/ei-punavihre%C3%A4t-vasemmistolaiset-eiv%C3%A4t-ole-vallanneet-kotimaista-musiikkimediaa-oikealla-laidalla-ei-vain-osata-tai-uskalleta-tehd%C3%A4-julkista-taidetta/ar-BB1qoN7E?ocid=msedgdhp&pc=ENTPSP&cvid=2cb03043774b4e679a8a007f626d0d6c&ei=17
Kommentit
Lähetä kommentti