Eräällä kotisivulla kerrotaan, että legendaarinen Reinin kulta tai Nibelingen kulta on mahdollisesti löydetty. Mutta sitten jos ajattelemme Reiniä sekä tuon joen historiaa, niin oikeasti sen pohjalla voi maata monien kuninkaiden aarteita. Ja ehkä tarina Nibelungen kullasta, jonka Hagen heitti Reinin pohjaan on pelkkä satu. Mutta siitä kyllä saa aikaan mielenkiintoisia ajatuksia.
Eli jos ihminen haluaa etsiä kultaa, jonka toinen ihminen on kätkenyt, niin hänen pitää silloin asettua kätkijän asemaan. Miksi tai miten aarre on kätketty, ja miksi kätkijä on toiminut kuten hän on toiminut. Tässä en ryhdy käymään läpi esimerkiksi Nibelungen-tarinoita, joista saa tietoa Internetistä. Vaan käsittelen muutamia asioita, jotka voivat liittyä siihen, miksi kaikkia aarteita ei löydetä.
Juanusz Piekalkiewicz kertoo kirjassaan Kadonneen kullan jäljillä Reinin kullasta, tai oikeastaan tarunhohtoisesta Nibelungen-kullasta. Tarinan mukaan Kuningas Hagen heitti tuon kullan Reiniin, kun hän oli paennut vihollisiaan. Eli Hagen tai joku hänen alaisistaan oli tuonut tuon tarunhohtoisen Nibelungen-aarteen Norjasta eli Norjanmaalta Wormsiin. Juuri tämä osa tekee Nibelungen-kullasta mielenkiintoisen. Oliko kulta ehkä kaivettu Lemmenjoesta?
Hagen heittää aarteensa Reiniin.
Kun Hagen oli hävinnyt taistelun, niin hän päätti heittää tuon aarteen Reiniin, jossa se ilmeisesti on vielä nykyäänkin. Mutta jos sitten ajattelemme esimerkiksi Hagenin patsasta, jonka mukaan hän paiskaa aarteensa Reiniin, niin silloin me voimme panna merkille sen, miten pieni Hagenin aarre itseasiassa onkaan. Eli mitä Hagen heitti Reiniin, jos ajattelemme, että tuo Nibelungen tarina olisi oikeasti totta?
Hagen saattoi jakaa Nibelungen aarteen pienempiin osiin. Eli hän heitteli aarteen osasia tuonne Reiniin, jotta hän saisi jarrutettua takaa-ajajiaan. Tai sitten nuo esineet ovat kompassi, joka näyttää aarteen suunnan, jos se laitetaan oikeaan pisteeseen.
Siis oletan jatkuvasti että Hagen on oikea ihminen. Mutta tietenkin saattaa olla niin, että Hagen on salanimi, jota käytettiin jostain enemmän tai vähemmän suuresta kuninkaasta. Eli voi olla että nuo Nibelungen-laulujen tarinat liittyvät johonkin muuhun mieheen, ja saattaa olla että "Rein" ei ole se joki, jonka me tunnemme Reinin nimellä. Vaan kyseessä voi olla joku muukin merkittävä sisävesiväylä.
Saattaa olla, että Hagenin Reiniin heittämät esineet eivät ole itseasiassa aarre, vaan esimerkiksi kompassi, joka näyttää reitin Nibelungen aarteen luokse. Tuolloin kilpi joka asetetaan esimerkiksi kellumaan johonkin vesiastiaan tai lähteeseen varustetaan kompassineulalla, joka voisi olla Hagenin magnetisoitu miekka. Tuolloin kompassi näyttäisi aarteen suunnan, jos se sijoitetaan vain oikeaan paikkaan. Eli ehkä kilpi ja miekka varustetaan vielä nuolella, ja kun kilpi tai kompassineula kääntyy pohjois-etelä-suuntaan, niin silloin tuo nuoli näyttää mahdollisesti sen suunnan, mitä etsijän pitää seurata.
Siis miekka laitetaan ehkä silloin kruunun päälle, joka taas on kelluvan kilven päällä, ja sitten merkki kääntyy oikeaan kohtaan, jos kappale on laitettu oikeaan paikkaan. Tai sitten kruunu täytetään vedellä, ja kompassi asetetaan kellumaan tuohon veteen. Jos kuninkaalla oli tällainen "aarrekompassi", niin hänen piti kyetä käyttämään sitä huomaamattomasti. Tuolloin pikarilla täytetään tuo astia. Vai kelluuko kompassi ehkä kilven sisään kaadetussa vedessä? Tietenkin tuo astia pitää asettaa oikeaan paikkaan.
Joten mikä tuo piste olisi? Se voisi olla esimerkiksi paikka, missä Hagen oli ottanut kasteen. Kyseisen paikan pitäisi olla sellainen, että sitä ei tärvellä tai siirretä pois. Se missä tuo mahdollinen Nibelungen-kulta on? Sitä ei kukaan oikeastaan tiedä. Eikä kukaan tiedä edes sitä, että onko kyseessä kulta-aarre, vai ehkä jotain asiapapereita. Tietenkin kulta tai mahdolliset jalokivet voivat olla pelkkä katseenvangitsija, jonka avulla tärkeä siirto voidaan perustella.
Olisiko Hagenin kulta ehkä jonkinlainen ase? Jos lehtikultaan joka pingotetaan ruukun päälle johdetaan salama, niin lehtikulta muuttaa tuon salaman elektroneista osan positroneiksi. Joten on aina mahdollista, että se mitä me kuvittelemme kullaksi on jotain aivan muuta.
https://www.medieval.eu/fabulous-treasure-found-near-mainz-called-nibelungen-gold/
Kommentit
Lähetä kommentti