Siirry pääsisältöön

Muutamia asioita, joita et ehkä halunnut tietää Venäjän politiikasta.

 


Yllä: Venäjän turvallisuuspalvelun eli FSB:n päämaja Moskovassa. Tuo palvelu on Putinin tärkein sisäpoliittinen työkalu, jonka tehtävä on urkkia tietoja hänen poliittisista vastustajistaan sekä myös vainota oppositiota kaikin tavoin. 

Pahin harhaluulo mitä voimme tehdä Putinin kohdalla on uskoa, että periksi antaminen pelastaisi väkivaltaiselta hyökkäykseltä. Vaikka Putin sanoo jotain, niin saattaa olla niin, että hän vain pelaa aikaa, jotta hän saisi asevoimansa täydennettyä. Putinin kohdalla kansainväliset sopimukset ovat täysin merkityksettömiä, ja vain sillä mitä hän sattuu milloinkin halumaan on merkitystä. Venäjän propagandaan kuuluu tietenkin se, että kansa seisoo vankkumattomasti Putinin takana, ja tietenkin hän on mielipidemittausten mukaan erittäin suosittu. 

Toki jos Venäjän sisäistä tilannetta ajatellaan tarkemmin, niin Venäjällä esimerkiksi mielipidetiedustelun yhteydessä annettava negatiivinen palaute, mikä koskee Putinia tai hänen turvallisuuspalveluaan voi johtaa hyvin suuriin vaikeuksiin. Eli jos joku sanoo, että hän ei ole Putinin takana tai tue Putinia, niin se voi viedä henkilön jopa vankilaan. 

Venäjän politiikkaan kuuluu se, että kaikkien pitää kuuliaisesti palvella Vladimir Putinia. Koko Venäjän poliittinen kenttä pyörii Vladimir "Suuren" ympärillä, ja jos Vladimir Putinia vastustellaan, niin silloin seuraa välittömästi hyvin ikäviä asioita. Putin haluaa ihmisten uskovan, että hän on paras saatavilla olevista johtajista, ja että ilman häntä tilanne muuttuu aina vain pahemmaksi. Eli hän ikään kuin takaa Venäjän vakauden. Samoin Putinin yksi parhaista tempuista on uskotella, että jos muut ovat kilttejä, niin silloin hän vastapalvelukseksi jättää tuon kiltin pojan tai tytön rauhaan. 

Eli jos emme hae NATOn jäsenyyttä, tai vedämme hakemuksen pois, niin silloin Venäjä ei luo Karjalaan uutta armeijakuntaa, ja muutenkin kunnioittaa sen naapureiden itsenäisyyttä. Siis jos puhutaan Venäjästä, niin tietenkin on aivan sama että missä nuo armeijakunnat nimellisesti ovat, koska ne on verraten nopeasti siirrettävissä meidän maamme läheisyyteen. Ja sitten tietenkin meidän pitää huomioida se, että vaikka kuinka olisimme mieliksi V. Putinille, niin silloin ajaudumme lopulta tilanteeseen, missä me emme voi enää myötäillä häntä. 

Me kaikki voimme kartasta katsoa, että Venäjä yksinkertaisesti vain haluaa yli puolet Ukrainan rannikosta, ja suurin osa tuosta alueesta on suojaisen Asovanmeren rannalla. Joten ennemmin tai myöhemmin Putin tai "paikallinen" venäläisväestö esittää vaatimuksen, johon mikään valtio ei voi suostua. Ja sitten vain polkastaan pystyyn joku kansantasavalta, joka pyytää Venäjältä suojelua. Putinin into puolustaa ulkomailla asuvien venäläisten oikeuksia on liikuttavaa, ja joskus syytä tähän on etsitty siitä, että ulkomailla asuvat venäläiset voivat levittää vaarallisia huhuja Putinista tai hänen lähipiiristään. Putin osaa kyllä mielistellä sekä manipuloida ihmisiä. 

Hän vetoaa aina lakiin sekä asetuksiin, joita hän tietenkin saa esittää milloin huvittaa. Ja juuri tuo lakiin vetoaminen on hänen kohdallaan hyvin tehokas tapa vakuuttaa erityisesti länsimaiset ihmiset. Nimittäin meillä ei olla totuttu siihen, että lait eivät koske kaikkia. Venäjällä lakia luetaan niin, että putin ja hänen lähipiirinsä saavat tehdä mitä sattuu huvittamaan. Tai siis Putinin lähipiiri saa tehdä mitä huvittaa, jos vain Vladimir antaa siihen luvan. 

Venäjän tapa liehakoida ihmisiä perustuu siihen, että he vetoavat ihmisten ahneuteen. Jos henkilö on kiltisti, niin silloin hän saa varmasti paikan auringossa. Mutta jos henkilö ei miellytä Putinia tai hänen lähipiiriään, niin silloin henkilö kokee varmasti turvallisuuspoliisin raivon. Eli hänen toiminnastaan tehdään mahdotonta jatkuvien ratsioiden sekä viivytysten kautta. Venäjällä ongelmia lisää se, että viranomaisten pääasiallinen tehtävä on suojella Putinin valtaa. Siksi poliisi on muuttunut Putinin yksityisarmeijaksi. Venäjällä tietenkin korruptio on asia, mistä ei juurikaan puhuta. 

Venäjän poliisi antaa ilmeisesti patrioottisten rikollisten toimia vapaasti, ja tietenkin jokainen rikollinen väittää tuossa maassa olevansa V. Putinin innokas kannattaja. Tuosta alamaailman sekä Venäjän valtion suhteesta kertoo esimerkiksi vankien värvääminen Wagner-groupin palkkasotilaiden joukkoon, eli heille tarjotaan armahdusta sekä tuntuvaa korvausta taistelusta Ukrainassa. 

Ja tietenkin myös Venäjän tunnetuin sarjamurhaaja entinen poliisi Mihail Popkov haluaa tuonne ukrainaan palvelemaan V. Putinia. Popkovin tapauksessa on muuten huomioitava se, että tuollaiset ihmiset eivät lopeta. Mikäli 80 naista surmannut Popkov pääsee vankilasta, niin hän kyllä varmaan jatkaa tuota toimintaansa. Popkovin tapauksessa voi olla niin, että hän ei edes ehdi rintamalle, kun sitten alkavat vanhat "mieliteot" palata tuon miehen mieleen. 


https://www.uusisuomi.fi/uutiset/professori-vladimir-putinista-leviaa-kaksi-harhaluuloa/ead3f29a-1bfb-47ce-aef3-718c9d27fd48

https://www.verkkouutiset.fi/a/80-naista-tappanut-venajan-ihmissusi-haluaa-ukrainaan-sotimaan/


https://yhteisojahistoria.blogspot.com/


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä Putinin antama lupaus Prigozhinin syytesuojasta tarkoittaa? Onko se heikkouden osoitus vai ovelaa peliä?

Prigozhin teki täyskäännöksen ja välttää syytteet kapinan lietsonnasta. Samalla hän ilmoittaa Wagner-joukkojen palaavan asemiinsa. Ja tietenkin tuo asia saattaa vaikuttaa ainakin Wagner-joukkojen mielialaan. Siis vaikka Putin nyt heikkona hetkenään lupaisi heille armahdusta, niin Venäjän historia on täynnä tapauksia, joissa kapina tai kapinaksi tulkittava toiminta on aiheuttanut ensin lupauksen armahduksesta. Mutta sitten myöhemmin nuo henkilöt ovat syöneet jotain sopimatonta eli heidän on myrkytetty tai surmattu jollain muulla tavoin. Eli venäläiseen tapaan ei kuulu se, että tuollaista toimintaa katsellaan läpi sormien.  Valko-Venäjän presidentti Lukashenka on toiminut välittäjänä Prigozhinin ja Kremlin välillä, ja hän on tarjonnut Wagner-pomolle ilmeisesti turvapaikkaa. Se miten Putin on toiminut Prigozhinin kanssa osoittaa sitä, että hän on joko heikko tai sitten Venäjän presidentti ei enää luota omiin sisäministeriön joukkoihinsa. Yllättäen hänen pehmennyt asenteensa Prigozhinia ko

Onko Prigozhinin kapina todellisuudessa osa Putinin suunnitelmaa?

Ostiko Venäjän johto Prigozhinin kapinan lopettamisen puhtaalla rahalla? Rikostutkinta Wagner-joukoista sekä niiden kapinoinnista on päättynyt ilmoittaa FSB, ja tuo ilmoitus saattaa olla hyvin merkittävä. Tuo ilmoitus voi merkitä sitä, että Putin yrittää houkutella Wagner-miehiä Venäjälle ja kun he ovat laskeneet aseensa, niin sitten voivat turvallisuusjoukot suorittaa pidätykset sekä eliminoinnin. Tai sitten voi olla niin, että Putin on tuon Wagner-kapinan takana. Ja sitten kun asiat vähän karkasivat käsistä, niin hän päätti lopettaa tuon toiminnan. Ajastus siitä että Putin itse olisi ollut kapinan takana perustuu siihen, että hän olisi houkutellut Prigozhinin avulla vastustajiaan tarttumaan aseeseen, ja yrittämään Venäjän hallinnon kaatamista aseellisin voimin. Tuo olisi sitten antanut aiheen murskata kyseinen kapina tykistön sekä ilmapommitusten voimin.  Kuten tiedämme, niin tällaiset lähinnä rahasta taistelevat Wagner-miehet ovat arvaamattomia. Vaikka Prigozhin on kaikkialla korost

FSB on antanut pidätysmääräyksen Prigozhinista, mutta miksi tuo Wagner-pomo on saanut näin kauan sanoa mitä haluaa?

  Onko Prigozhin väittänyt toimivansa Putinin käskystä kun hän latelee kovaa retoriikkaansa Venäjän asevoimista sekä erityisesti sen johdosta? FSB on lopulta antanut käskyn pidättää tai ottaa kiinni Wagner-taistelijoiden päällikön Jevgeni Prigozhinin, jonka kommentit Venäjän sodanjohdosta sekä sen toimintavoista ovat olleet suuria uutisia. Katsellessamme tätä näytelmää meidän pitää kysyä itseltämme se paljon puhuttu kriittinen kysymys, eli miksi Prigozhin on saanut toimia kuten hän on toiminut? Tietenkin Ukraina hyödyntää tätä tilannetta, koska sodassa kaikki etu mitä saadaan on etua, jota kannattaa tavoitella. Riitelevät vihollisen komentajat ovat yksi niistä kaikkein toivotuimmista asioista, joita asevoimien komentajat haluavat nähdä.   Saattaa olla että joku uskoo Prigozhinin olleen Putinin trolli eli provokaattori (agent provocator) , eli henkilö jonka tehtävänä on rohkaista henkilöitä ilmaisemaan Putinin vastaisia mielipiteitään, jotta heidät voidaan sitten osoittaa turvallisuuspa