Siirry pääsisältöön

Salaliittoja, moottoripyöräjengejä sekä äärioikeistoa



On ihmisiä joiden mielestä Saksa on ulkomailta johdettu salaliitto. Samoin on ihmisiä joiden mielestä heillä ja vain heillä on oikeus johtaa valtiota. Kun eräässä saksalaisessa linnassa suunniteltiin väkivaltaista vallankaappausta, niin kyseessä on tietenkin oikeustermillä "salaliitto" tunnettu toiminta, jossa rikollisella toiminnalla pyritään vaikuttamaan valtion toimintaan. Mutta kuitenkin meillä lehdistö on täynnä "salaliittoteorioita" käsitteleviä juttuja, joissa noihin asioihin uskovia ihmisiä mustamaalataan. Osa noista äärioikeistoksi leimatuista joukkioista on todellisuudessa lähinnä rikollisia katujengejä, joilla tietenkin on hakaristejä seinillä sekä aseita kaapeissa. 

Kun puhutaan nykyisistä johtavista poliitikoista, sekä 50-60 vuotiaista liike-elämän johtajista, niin he olivat Saksan yhdistyessä 20-30 vuotiaita nuoria miehiä sekä naisia. Ja tuolloin tietenkin on vainut tapahtua kaikenlaista, eli jollain poliitikolla saattaa olla menneisyys huumekauppiaana, skinheadina tai salaisen poliisin ilmiantajana. Mafian eli organisoidun rikollisuuden käsissä tuollainen tieto voi olla hyvinkin vaarallista. 

Siis oikeustermi salaliitto tarkoittaa yksinkertaisesti ryhmän suunnittelemaa rikollista tekoa, ja jos sitten ajatellaan esimerkiksi Italian politiikan suhdetta mafiaan, niin varmasti jotkut poliitikot ovat myös tilanneet mafialta palveluksia, joista osa voi olla esimerkiksi palkkamurhia. Kun puhutaan esimerkiksi Saksalaisten ja varsinkin DDRssä syntyneiden poliitikkojen taustoista, niin aina on mahdollista, että joku on tehnyt asioita, joista on vaiettu. Ja noita asioita käsittelevä mappi saattaa löytyä FSB:n hyllystä. 

Tuo mappi ei ehkä ole mikään kovin räjähdysaltis, mutta myös DDRssä oli katujengejä sekä huumekauppaa, ja varmaan tuossa maassa oli myös niitä, jotka sydämestään uskoivat SEDn eli Sosialistisen yhteneväisyyspuolueen jäsenyyden edistävän omaa uraa. Noissa kauan sitten unohtuneissa itäblokin valtioissa ilmiantoja käytettiin myös esimerkiksi työpaikan saamiseen tai kilpakosijoiden raivaamiseen pois tieltä. Eli mitähän oma vaimo ajattelisi jos entinen kihlattu joka katosi yöhön tai jonka rajapoliisi on ampunut on joutunut tämän nykyisen aviosiipan ilmiantamaksi. 

Saksan yhdistyessä kaikki varmaan vakuuttelivat kilpaa että he eivät ole osallistuneet Stasin toimintaan mitenkään. Tai että heidät on pakotettu tuohon ilmiantamiseen.. Kun puhutaan johtaviin poliitikkoihin kohdistuvasta laittomin keinoin tapahtuvasta vaikuttamisesta, niin meidän pitää muistaa sellainen asia, että nykyään 50 vuotias poliittinen johtaja ei ole aina edes ajatellut joku päivä olevansa korkeassa asemassa. Eli tuo nolo asia voi olla esimerkiksi huumepidätys tai huumekauppaan osallistuminen, josta sitten on luikerreltu vapaaksi runoilemalla oma pidätys poliittiseksi pidätykseksi. 

Kun Saksa yhdisty vuonna 1990 niin sen jälkeen joillekin henkilöille tuli tarve ajaa pää puliksi sekä osoittaa isänmaallisuuttaan ryhtymällä skinheadiksi. Ja tietenkin silloin voi poliittisen  toiminnan välineenä olla polttopullo tai pesäpallomaila. Tuollaisessa toiminnassa mennään sitten helposti liian pitkälle, ja joku saattaa kuolla, kun häntä "koulutetaan". Jos joku sitten saa tietää esimerkiksi tuollaisesta huumemenneisyydestä, niin silloin varmasti on edessä pitkä meriselitys. 

Kun taas puhutaan esimerkiksi toimittajista tai kaupunkitason poliitikoista, niin varmasti osa noista henkilöistä on saattanut sekaantua vaikkapa huumekauppaan tai ottaa osaa katujengien toimintaan. Samoin tietenkin lehtimiehet ovat hyvä kanava kilpailijoiden mustamaalaamiseen. Journalistin poika- tai tyttöystävä voi kuulua noihin "piireihin", joissa tietenkin juhlitaan rankasti. Ja kun alkoholia ja huumeita käytellään, niin silloin saattaa joku kuolla. 

Kun me muistelemme rikollisuutta käsitteleviä lehtijuttuja, niin meidän pitää huomioida se, että esimerkiksi Helvetin Enkelit ja muut moottoripyöräkerhot ovat syöttäneet sekä juottaneet toimittajia oikein kunnolla. Ja samalla nuo MC-kerhot ovat levittäneet sellaista ilosanomaa, että he ovat tavallisia kavereita, joita poliisi vain aiheetta jahtaa. Eli joillakin toimittajilla tai poliitikoilla saattaa olla hyvinkin läheiset välit tuollaisiin rikollisiin. 

https://yle.fi/a/74-20013935


https://yhteisojahistoria.blogspot.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä Putinin antama lupaus Prigozhinin syytesuojasta tarkoittaa? Onko se heikkouden osoitus vai ovelaa peliä?

Prigozhin teki täyskäännöksen ja välttää syytteet kapinan lietsonnasta. Samalla hän ilmoittaa Wagner-joukkojen palaavan asemiinsa. Ja tietenkin tuo asia saattaa vaikuttaa ainakin Wagner-joukkojen mielialaan. Siis vaikka Putin nyt heikkona hetkenään lupaisi heille armahdusta, niin Venäjän historia on täynnä tapauksia, joissa kapina tai kapinaksi tulkittava toiminta on aiheuttanut ensin lupauksen armahduksesta. Mutta sitten myöhemmin nuo henkilöt ovat syöneet jotain sopimatonta eli heidän on myrkytetty tai surmattu jollain muulla tavoin. Eli venäläiseen tapaan ei kuulu se, että tuollaista toimintaa katsellaan läpi sormien.  Valko-Venäjän presidentti Lukashenka on toiminut välittäjänä Prigozhinin ja Kremlin välillä, ja hän on tarjonnut Wagner-pomolle ilmeisesti turvapaikkaa. Se miten Putin on toiminut Prigozhinin kanssa osoittaa sitä, että hän on joko heikko tai sitten Venäjän presidentti ei enää luota omiin sisäministeriön joukkoihinsa. Yllättäen hänen pehmennyt asenteensa Prigozhinia ko

Onko Prigozhinin kapina todellisuudessa osa Putinin suunnitelmaa?

Ostiko Venäjän johto Prigozhinin kapinan lopettamisen puhtaalla rahalla? Rikostutkinta Wagner-joukoista sekä niiden kapinoinnista on päättynyt ilmoittaa FSB, ja tuo ilmoitus saattaa olla hyvin merkittävä. Tuo ilmoitus voi merkitä sitä, että Putin yrittää houkutella Wagner-miehiä Venäjälle ja kun he ovat laskeneet aseensa, niin sitten voivat turvallisuusjoukot suorittaa pidätykset sekä eliminoinnin. Tai sitten voi olla niin, että Putin on tuon Wagner-kapinan takana. Ja sitten kun asiat vähän karkasivat käsistä, niin hän päätti lopettaa tuon toiminnan. Ajastus siitä että Putin itse olisi ollut kapinan takana perustuu siihen, että hän olisi houkutellut Prigozhinin avulla vastustajiaan tarttumaan aseeseen, ja yrittämään Venäjän hallinnon kaatamista aseellisin voimin. Tuo olisi sitten antanut aiheen murskata kyseinen kapina tykistön sekä ilmapommitusten voimin.  Kuten tiedämme, niin tällaiset lähinnä rahasta taistelevat Wagner-miehet ovat arvaamattomia. Vaikka Prigozhin on kaikkialla korost

FSB on antanut pidätysmääräyksen Prigozhinista, mutta miksi tuo Wagner-pomo on saanut näin kauan sanoa mitä haluaa?

  Onko Prigozhin väittänyt toimivansa Putinin käskystä kun hän latelee kovaa retoriikkaansa Venäjän asevoimista sekä erityisesti sen johdosta? FSB on lopulta antanut käskyn pidättää tai ottaa kiinni Wagner-taistelijoiden päällikön Jevgeni Prigozhinin, jonka kommentit Venäjän sodanjohdosta sekä sen toimintavoista ovat olleet suuria uutisia. Katsellessamme tätä näytelmää meidän pitää kysyä itseltämme se paljon puhuttu kriittinen kysymys, eli miksi Prigozhin on saanut toimia kuten hän on toiminut? Tietenkin Ukraina hyödyntää tätä tilannetta, koska sodassa kaikki etu mitä saadaan on etua, jota kannattaa tavoitella. Riitelevät vihollisen komentajat ovat yksi niistä kaikkein toivotuimmista asioista, joita asevoimien komentajat haluavat nähdä.   Saattaa olla että joku uskoo Prigozhinin olleen Putinin trolli eli provokaattori (agent provocator) , eli henkilö jonka tehtävänä on rohkaista henkilöitä ilmaisemaan Putinin vastaisia mielipiteitään, jotta heidät voidaan sitten osoittaa turvallisuuspa